miércoles, 11 de mayo de 2011

Autors modernisme catala

Lluís Domènech i Montaner (1850-1923)
Nascut a Barcelona el 1850 Lluís Domènech i Montaner va demostrar des de la seva joventut la seva passió per a la arquitectura. Exercí una gran influència en la difusió del Modernisme des de la seva càtedra de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona.
Les seves obres es caracteritzen per una barreja de racionalisme constructiu i de fabulosa decoració inspirada en l'arquitectura hispano-àrab i en el gust pel dibuix curvilini tant pròpia del Modernisme.
El Castell dels 3 dragons, Palau de la Música Catalana,L'Hospital de Sant Pau,Institut Pere Mata de Reus,Palau de la Música Catalana... són algunes de les seves obres arquitectoniques.

Josep Puig i Cadafalch (1867-1957)
Nascut a Mataró (El Maresme) l'any 1867. Estudiant encara, el 1887 ingressà al Centre Escolar Catalanista formant part del grup de la Renaixença. Acabà la seva carrera d'arquitecte el 1891 a Barcelona i es posa a treballar a la seva ciutat natal a on arriba a ser arquitecte municipal des dels seus 24 a 29 anys, època en que construeix alguns del seus primers edificis en aquesta ciutat.
Nomenat Professor de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona. va desenvolupant àmpliament les seves qualitats
A part de la seva activitat professional com a arquitecte, desenvolupa una àmplia labor política en el camp del catalanisme.

la casa Martí(1896), ,la Casa Macaya , la Casa Amatller (1900) i sobretot la Casa de les Punxes o Casa Terrades(1905) són obres arquitectoniques importants d'aquest arquitecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario